Til toppen
Produktet er ikke aktivt!

Vesper Watchmate XB- 8000 AIS CLASS B

  • AIS sender/mottaker
  • Innebygde smartAIS-alarmer
  • WiFi acces point
Lager:
Leveringstid:Bestillingsvare
VNR: 9314-85

inkl. mva.

Vesper Watchmate XB- 8000 AIS CLASS B sender/mottaker

WatchMate XB-8000 er verdens eneste blacbox-transponder med innebygde smartAIS-alarmer. Bli varslet med den eksterne hørbare alarmen som følger med XB-8000, som lyder hvis den oppdager en risiko i tilfelle potensielle kollisjoner, mist av ankerfeste eller mann over bord. Alarmen lyder selv om MFD eller mobilenhet er slått av.

Komplett klasse B AIS-transponder
WatchMate XB-8000 er en klasse B AIS-transponder med en to-kanals parallell mottaker og sender. Den overfører fartøyets posisjon og detaljer og mottar samme type informasjon fra andre fartøyer med AIS-transpondere.

AIS-dataene sendes med noen få sekunders mellomrom og inkluderer informasjon som kurs, hastighet, breddegrad, lengdegrad. Statisk informasjon om fartøyet sendes med få minutters mellomrom og inkluderer navn, type fartøy, lengde, bredde, dypgående osv.

smartAIS-funksjoner
I motsetning til vanlig AIS som sender og mottar AIS-data, har WatchMate XB-8000 smartAIS som er et aktivt system med smart alarmlogikk som varsler deg raskt om potensielle farer.

smartAIS inkluderer disse tre kraftige funksjonene:

  • Sikkerhet iunderveis: Dette varsler deg når smartAIS oppdager en potensiell kollisjon.
  • Sikkerhet ved anker: Hvis ankeret ditt drar, vil smartAIS gi deg beskjed umiddelbart.
  • Sikkerhet for mannskapet ditt: Hvis noen faller over bord, varsler smartAIS deg og oppgir posisjonen deres slik at du raskt kan plukke dem opp.

Det betyr at du kan fokusere på å nyte tiden på vannet, vel vitende om at smartAIS alltid holder vakt i bakgrunnen og er klar til å varsle deg i det øyeblikket den oppdager en uønsket hendelse.

WiFi-tilkobling hvor som helst om bord
WatchMate XB-8000 har innebygd Wi-Fi. Du kan trygt koble til opptil 5 andre enheter samtidig. Du kan ha trådløs tilkobling til din bærbare datamaskin, smarttelefon og nettbrett.

AIS-data, GPS og navigasjonsinstrumentdata over WiFi
I tillegg til AIS-data kan GPS- og NMEA-instrumentdata deles med alle dine mobile enheter og bærbare datamaskiner. Dette er eksklusivt for Vesper Marine smartAIS-transpondere. Administrer fartøyets navigasjon, still inn og overvåk alarmer eller ta avgjørende handlinger fra hvor som helst om bord ved hjelp av din mobile enhet.

Koble trådløst til andre enheter ved hjelp av WiFi 802.11 b/g
WatchMate XB-8000 gir dobbel WiFi-konfigurasjon som enten et sikkert access point som støtter opptil fem andre enheter samtidig eller koblet til en eksisterende ruter som gir WiFi-utvidelse til ubegrensede enheter.

Høyoppløselig GPS
WatchMate XB-8000 er utstyrt med en rask 5Hz GPS-navigasjon og oppdateringshastighet. Dette gir større detaljer og høyere oppløsning. Viser GPS-satellittstatus og navigasjonsdata som posisjon, kurs og hastighet sett fra My Vessel-skjermen.

GPS-kilde for navigasjonsnettverk
Bruk den som en kilde til GPS-data på et NMEA 2000-nettverk, noe som betyr at du ikke trenger en ekstra GPS-antenne. Se GPS-data på plotteren eller MFD-en din, med høyere oppløsning og jevnere spor selv under høyhastighetsmanøvrer.

Ekstern GPS-antenne
En ekstern GPS-antennetilkobling følger med WatchMate XB-8000

WatchMate-appen
Overvåk WatchMate XB-8000 på et nettbrett eller smarttelefon ved å bruke den gratise Vesper Marine WatchMate-appen. Se og oppdater fartøysinformasjonen din, overvåk AIS-data, navigasjonsinformasjon og GPS-status fra hvor som helst om bord. Vær varslet om potensielle risikosituasjoner for å iverksette avgjørende tiltak. Mer enn en enkel mobil AIS-viewer: du kan  også fjernstyre varsler, alarmer og transponderinnstillinger.

AIS-utstyrte fartøyer kan sees på en brukervennlig radarplottingskjerm.

Øyeblikkelig måloppdagelse
WatchMate-appen er den eneste mobilappen med umiddelbar identifikasjon av andre fartøyer. Alle andre apper og MFD-er tar tid før AIS-mål vises, men WatchMate-appen drar fordel av unike NMEA-gateway-funksjoner til WatchMate XB-8000, slik at den viser all mottatt fartøysinformasjon i det øyeblikket du starter appen.

Alarminnstilling
Aktiver Anchor Watch på WatchMate XB-8000 fra hvor som helst på båten. Overvåk posisjonen din i forhold til ankerplasseringen på din Apple- eller Android-telefon eller nettbrett og motta alarmer uansett hvor du er om bord.

Tredjepartsapper
I tillegg støttes WatchMate XB-8000 av et voksende sett med tredjeparts mobilapper, og vi legger ofte ut anmeldelser av iOS- og Android-apper for kompatibilitet og funksjoner. Samhandle med applikasjoner som NavPlay, iNavX, SEAiq og iRegatta på iPad, WatchMate, droidAIS, Sailtracker og iRegatta på Android-nettbrett eller din favorittnavigasjonsprogramvare på datamaskin (Windows eller Mac)

I esken:

WatchMate XB-8000 smartAIS sender
GPS antenne med 10 meter kabel
Ekstern alarm og bryter
Installasjonsmanual
2 meter power/data-kabel
1 meter USB-kabel

Spesifikasjoner:

Mål LxHxB: 200 x 130 x 60 mm
Vantetthet: IPX7
Arbeidstemperatur: -25°C to +55°C
Strømforsyning: 10-32VDC, 4W nominell
Antall mottakere: 2 AIS. 1 DSC (tidsdelt)
Antall sendere: 1 AIS
AIS følsomhet: -113 dBm (<20% PER)
Utgangseffekt: 33 dBm (2W)
GPS: 50 kanaler med WAAS og EGNOS
Nødvendig VHF-antenne: 50 ohm, max 2:1 VSWR @ 162MHz, PL259 connector
Seriedata: 1 isloert USB-port, 1 isolert NMEA 0183 inngang (RS422), 1 NMEA 0183 utgang (RS422)
Tilkobling: NMEA 2000, NMEA 0183, USB, Trådløs 802.11 b/g