Skip to main content
Til toppen

Skanbatt lithiuim HEAT PRO Ultra

LiFePO4 celler
Nominell kapasitet: 120AH
Tilgjengelig energi: 1536Wt
Maks ladestrøm: 100A
BMS: 150A

Ultra-serien fra Skanbatt er et av de aller beste lithiumbatteriene på markedet i dag.
Batteriet er produsert med tanke på bruk i Norden, og det fungerer optimalt uansett temperatur og årstid.

Ultra har det ypperste av teknologi, robuste og veltestede komponenter, innehar alle viktige internasjonale sertifiseringer og er et batteri som virkelig skiller seg ut i markedet.

Egenskaper:

CAN-Bus protokoll - for blant annet intern kommunikasjon mellom batteriene ved flere i parallell eller serie. I praksis betyr dette at batteriene «snakker» sammen slik at man kan samle alle informasjon i en APP (CAN Bus dongle kreves i tillegg) Man trenger ikke lenger logge ut/inn av hvert batteri dersom man ønsker å sjekke status på hele batteribanken.
I tillegg styres en rekke funksjoner som blant annet varmefolien i batteriene, slik at denne er samkjørt på alle batteriene i banken.
Dersom batteriene har forskjellig kjernetemperatur og varmen trigges i ett av batteriene, så styres dette automatisk slik at den slår seg av/på i hele batteribanken samtidig.
Dette er viktig for å unngå skjevlading av batteriene om vinteren.

Via CAN-Bus kan man også lese av batteriets BMS på eksternt utstyr samt kommunisere med batteriladere, invertere og annet kompatibelt utstyr som benytter denne protokollen.

Oppgradert BMS og celler som tåler mye større strømmengder -  batteriene kan benyttes til tyngre forbrukere med korrekt design.
Viktig! Sjekk strømtrekk på utstyr som brukes, slik at man ikke overstiger hva BMS kan levere (flere batterier i parallell vil øke ytelse på både kapasitet og maks belastning ved balansert oppkobling).
En annen oppgradering er at bruker selv kan resette BMS ved behov Skulle noe skje med BMS, så kan man på ULTRA serien selv resette denne manuelt.
Dette løser potensielle problemer som kan oppstå når en BMS går i beskyttelsesmodus og f.eks stenger batteriet ned for å beskytte det.

Batteriet er også designet for å være enkle å skifte ut komponenter dersom noe skulle feile etter mange års drift.

Integrert varmefolie - kan lades i minusgrader. Varmen styres 100% av batteriets BMS, og er ikke noe bruker trenger å tenke på. Folien trekker aldri strøm fra batteriet, verken under bruk eller ved lagring. Varmen aktiveres automatisk ved lading av batteriet under 0 grader, og slår seg av igjen nå riktig temperatur er oppnådd. Batteriet tillater lav ladestrøm (ca 0,07C) uten at varmen i batteriet aktiveres. Dette gjør at batteriet fungerer optimalt på vinterhytter med solcellepaneler og begrenset innlading i vintermånedene. Ved høyere ladestrøm vil varmen aktiveres.

Integrert Bluetooth - gir deg gull kontroll over batteristatus, ladestatus og batterispenning, tilgjengelig kapasitet og aktuelt forbruk, antall utladinger, temperatur på cellene.

Serie- og parallellkobling - kan parallellkobles om man ønsker bedre kapasitet, og seriekobles opp til 24V, 36V eller 48V.

Spenningsdemper funksjon - en viktig funksjon som hindrer at BMS stenger batteriet ved høye kortvarige strømtrekk (peak). Mye elektronisk utstyr krever en høy oppstartstrøm, noe som kan føre til at BMS i lithium batteriet "stenger".
Den nye "peakdemper" funksjonen sikrer at batteriene håndterer vesentlig høyere strømtrekk før BMS stenger
Denne serien er glimrende på hytter der hvor batteriene står i rom som ikke tempereres, eller i båter og bobiler etc som benyttes om vinteren.

Tekniske data: 

Lengde: 318mm / Bredde: 165mm / Høyde: 236mm/246mm
Tilkobling: M8 (bilpol adapter kan leveres om ønskelig)
Vekt: ca 13,5KG
Nominell spenning: 12,8V (13,2V hvilespenning)
Nominell kapasitet: 120AH (minimum)
Tilgjengelig energi: 1536Wt (Watt timer)
Anbefalt ladespenning: 14,2V - 14,4V
Anbefalt ladestrøm: <60A
Maks ladestrøm: 100A
Maks ladespenning hvor BMS bryter: Ca 15V
Maks anbefalt kontinuerlig forbruk: 100A (1280W)
Maks forbruk: ca. 300A <3 sek @25 Celius 
Anbefalt temperatur ved lading: -20℃ - 45℃ (tempererer seg selv ved minusgrader)
Anbefalt brukstemperatur: -20 - 60 grader
Anbefalt lagringstemperatur: 0 - 40 grader
Innkapsling: IP22
Kan parallell kobles og seriekobles

Batteriet kan lades med de aller fleste elektroniske ladere men det er viktig at sluttspenningen oppnår 14,2V-14,4V og at laderen regulerer ned til under 13,8V når lithiumbatteriet er fulladet.
 

Skanbatt Lithium HEAT PRO Ultra 12V 120AH-150A CAN Bus

  • LiFePO4
  • 12V / 120Ah / 150A BMS
  • LxBxH: 318x165x236mm
HPU-120150BS
Lager nettbutikk:
Varenr.: 10420-08
Skanbatt
inkl. mva.

Lenker
Min side