Skip to main content
Til toppen

EVA dørkbelegg 6 mm

Dette dørkbelegget i EVA-materiale er enkelt å legge og tilbyr en rekke fordeler. Overflaten har et diamantmønster og gir utmerket sklibeskyttelse og isolering, og med selvklebende bakside er monteringen rask, enkel og smidig. Dette er det perfekte valget om du vil ha en sklisikker og komfortabel overflate på dekk og dørk i båten, eller på plattingen hjemme.

Leveres som "plate" i størrelse 240 x 80 cm som du selv må kappe til elementer og tilpasse dem til dørken.

  • Selvklebende bakside (fra 3M tape)
  • Antisklioverflate
  • UV-beskyttet
  • Tykkelse: 6 mm
  • Mål LxB: 240 x 80 cm

LEGGEANVISNING

Nødvendig verktøy:
Skarp kniv (tapetkniv), isopopyl alkohol (isopropanol), aceton, maskeringstape, rene kluter

Anbefalinger:
- Monter Axent EVA dørkbelegg kun i temperaturer mellom 10°C og 38°C
- Ikke prøv å justere eller fjerne belegget når du har startet limingen
- For å hindre forvrengning, unngå å dra, strekke eller komprimere elementene under installasjonen

Forberedelser:
- Kapp til alle elementene du trenger
- Sørg for at overflaten hvor belegget skal legges er vasket, avfettet, tørt og fritt for støv, bruk gjerne aceton. Tørk deretter overflaten med isopropanol og en ren klut for å fjerne alle rester. Overflatene må være helt tørre og rene for fett, voks, smuss og støv før dørkbelegget limes på plass.

Legging:
1) Før du river av noe av papirunderlaget (beskyttelsesfilmen som ligger over limet), legg ut elementene du har skjært til på de angitte stedene for å kontrollere at passformen og
avstanden er riktig. Hold dem på på plass ved hjelp av vekter, eller marker ytterkantene med teip som du kan styre etter.

2) Identifiser det første elementet som skal installeres, og snu deretter elementet slik at den selvklebende baksiden med beskyttelsesfilmen vender opp. Med en skarp tapetkniv, skjær forsiktig den papirunderlaget  fra midten av puten mot kantene (senter til toppkant, senter til nedre kant) for å sikre at den ikke revner. Pass på å kutte helt gjennom papiret men IKKE kutt i puten.

3) Begynn nå fra midten av snittet du nettopp har laget, skrell tilbake 5 cm av papirbaksiden og lag en brett. Gjenta på den andre siden. Brett begge delene av papirunderlaget tilbake på plass for å dekke limet.

4) Snu elementet igjen med baksiden ned mot dørk og plasser den nøyaktig der den skal limes fast.

5) Fest den ene siden av elementet til overflaten med maskeringstape. Taping hindrer puten fra å flytte seg. Her kan du eventuelt sette en vekt på elementet for å holde det på plass, i stedet for tape.

6) Løft opp den enden av elementet som ikke er tapet fast og dra av beskyttelsesfilmen til bretten du laget tidligere, slik at limet eksponeres.

7) Trykk hardt ned på elementet der det eksponerte limet er. Påfør trykk fra midten av elementet og utover for å sikre at ingen luftlommer blir fanget under elementet. Fortsett med å dra av 5-7,5 cm av beskyttelsesfilmen og lim til underlaget. Gjenta til hele elementet er limt på plass.

8)  Legg jevnt trykk på elementet for å sikre en fast binding mellom elementet og overflaten. Trykk godt ned på alle kanter for å sikre at ikke vann trenger mellom elementet og overflaten.

9) Foreta samme prosedyre for de resterende elementene.- Dra av litt av beskyttelsesfilmen slik at limet eksponeres, i den ene enden eller hjørnet på baksiden av delen du skal lime fast. Lim enden fast mot dørken ved å presse forsiktig ned på oversiden. Løft opp resten av delen og riv av resterende beskyttelsesfilm, legg ned og press på plass (unngå luftlommer). Fortsett på samme måte med neste del.

 

Axent EVA dørkbelegg sort diamantmønster 80x240

  • Dørk- og dekksbelegg
  • Antiskli/UV-stabil/Selvklebende
  • 240 x 80 cm
Lager nettbutikk:
Varenr.: 18287-91
inkl. mva.

Lenker
Min side